Pellestiftelsen ska hjälpa utsatta barn

Det kommer ständigt nya rapporter om barn som far illa i sina hem, men långt ifrån alla fångas upp av samhället och får hjälp. En som vill göra något för de här barnen är Solweig Ek i Ammer i Östjämtland. Hennes sambo Per-Erik tog livet av sig för två år sen och för att hedra hans minne har hon startat Pelle-stiftelsen.

Solweig beskriver sin sambo Pelle som oerhört snäll, omtänksam och generös. Men han hade också en mörkare sida: han var alkoholist och mådde dåligt pågrund av svåra upplevelser från barndomen. Och på sin födelsedag för två år sedan tog han livet av sig.

Nu vill Solweig, som är utbildad gymnasielärare och som gått kurser i hur man möter barn som växer upp i otrygga hemmiljöer hjälpa andra i liknande situtationer genom Pelle-stiftelsen.

Där ska man bland annat kunnat söka bidrag till olika projekt, men stiftelsen ska även erbjuda gruppverksamhet för både vuxna och barn.

Nu på söndag hålls en konsert i Ragunda kyrka och pengarna i kollekten går direkt till Pelle-stiftelsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista