Kjell Albin Abrahamson är programledare för Studio Ett idag. Foto: Mattias Ahlm/SR

Kjell Albin Abrahamson prisas - främjar förståelse och fred

Sveriges Radios Utrikeskorrespondent Kjell Albin Abrahamson får pris för sitt arbete i Central- och Östeuropa.

Det är Smålands Akademi som delar ut 30 000 kr till Dag Hammarskjölds minne och dom skriver i motiveringen att han genom sina böcker, radioprogram och föredrag gett oss svenskar inblick i och kunskap om det tidigare så slutna Central- och Östeuropa.

Moiveringen säger också att han i Dag Hammarskjölds anda främjat förståelse, samverkan och fred.

Läs hela motiveringen:Utlands-korrespondenten, författaren och kulturpersonligheten Kjell Albin Abrahamson har genom böcker, radioprogram och föredrag gett oss svenskar inblick i och kunskap om det tidigare så slutna Central- och Östeuropa. Han har med sin bildning och entusiasmerande berättarkonst och med sina stora och ibland med humor och ironi framlagda analyser synliggjort det som tidigare var slutet, grått och okänt. Därigenom har han också gjort det öppet, begripligt och färgrikt för oss. Han har genom sina insatser i Dag Hammarskjölds anda främjat förståelse, samverkan och fred. Priset är på 30 000 kronor.”

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".