Foto:Kent Andersson

Elnätet ska förbättras i Strömsund

Företagen i Strömsund har tröttnat på alla strömavbrott den senaste tiden och efter ett möte med kraftföretaget Eons norrlandschef har bolaget lovat miljoninvesteringar för en säkrare elförsörjning.

I förra veckan hade företagen i Strömsund en träff med kraftföretaget Eons norrlandschef Lars Höglund. Han lovade extra många investeringar just i Strömsund nästa år.

Inför den här vintern så lovar Eon en säkrare elförsörjning på 18 orter i Ångermanland, från Höga Kusten upp till Norråker och Backe. Ledningsgatorna har breddats. Så satsar man 37 miljoner kronor nästa år i det lokala elnätet på landsbygden och mest i Strömsunds kommun.

Man har haft en sex sju lokala avbrott i Strömsunds tätort och ett större i mitten av september då 9 000 abonnenter blev utan ström. Daniel Perfect på det kommunala utvecklingsbolaget menar att strömavbrotten gett oacceptabla skador.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".