Svårt få plats i telefonkö till hälsocentral

Det är svårt att komma fram på telefon till Hälsocentralen i Odensala. Faktiskt till och med svårt att ens komma in i telefonkön. Det hände Christina Wolff som ville ha kontakt med en läkare på Hälsocentralen i Odensala, men inte lyckats en enda gång. Nu tänker hon byta hälsocentral.

På Odensala hälsocentral prövar man sen ett år tillbaka ett system som heter Tele-Q. Patienter som ringer ställs i kö.

När kön är för lång säger systemet stopp. Man måste försöka senare. Och det är det som hänt Christina Wolff förklarar Lilian Waltersson som är distriktsköterska på Odensala hälsocentral. Christina Wolff har mer än 20 gånger hamnat utanför kön.

Och hon är inte den enda, andra veckan i oktober mättes samtalen till och från hälsocentralen. En av läkarna hade den veckan 150 samtal som inte ens kom till kön. Läkaren hann ringa upp 35 patienter. Men i rättvisans namn ska det sägas att halva personalen var på konferens under två av den veckans dagar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".