Kläppe-rånare begärs häktade

De tre personer som sitter anhållna misstänkta för att ha bestulit en 91-årig kvinna i Kläppe i Lit på runt 10 000 kronor i kontanter förhördes under helgen av polisen i Östersund. Brottet rubriceras som grov stöld.

De tre anhållna - två män i 50- respektive 70-årsåldern och en kvinna i 30-årsåldern, samtliga hemmahörande i Norrbotten - är även misstänkta för minst två andra stölder som ska ha skett i Västerbotten, på en bensinstation och en camping i Dorotea. 

En 14-årig flicka misstänks också ha varit inblandad i bland annat stölden hos den 91-åriga kvinnan i Kläppe. Flickan överlämnades till sociala myndigheter i samband med att hela sällskapet greps av polisen i Orsa i fredags kväll. 

I de båda bilar som sällskapet färdades i när de greps beslagtogs en mängd misstänkt stöldgods bland annat klockor, matvaror sprit och kläder. En del av detta har kunnat knytas till stölderna i Västerbotten, men i övrigt har polisen ännu inte kunnat hitta de rättmätiga ägarna. 

Åklagare kommer under söndagen att lämna in begäran om att de tre ska häktas.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".