Östersundsdominans i europamästerskap

Vid dagens sprintdistans vid EM i skidorientering i Italienska Alpe di Siusi slog Bertil Nordqvist, Fältjägarna till med en silvermedalj, hans bästa individuella placering i ett mästerskap.
Han blev slagen av Ryssen Edouard Khrennikov med knappa 5 sekunder. - En härlig revansch från igår då det mesta strulade. Nu är det bara guldet som fattas och det tar jag nästa år vid hemma-VM i Åsarna och Östersund om det inte kommer vid långdistansen på torsdag. Och då skall jag ha sekunderna på min sida, säger Bertil som har haft enorm otur med sekunderna i mästerskapssammanhang genom åren. Även Fältjägarnas andra åkare, Tomas Löfgren, hade otur med sekunderna. Han slutade fyra och missade bronspengen med en ynka sekund. - Känns snöpligt. Fyra är ju inte den placering man helst vill ha, men med tanke på omständigheterna är jag ändå nöjd med mina två första lopp, säger Tomas och syftar på sin förkylning under jul- och nyårshelgerna. I damklassen gick det ännu bättre. Östersundsboende Stina Grenholm vann sprintdistansen med 2 sekunder före Ryskan Natalia Tomilova. - Härligt! Underbart att jag kunde visa att VM-guldet ifjol inte var någon tillfällighet, strolar Stina i målfållan. För Marie Lund blev det ett stort fall framåt. Med en 6:e plats inkasserade hon sin största framgång i internationella samanhang. - Känner fortfarande av att jag varit sjuk. Men på för-VM och Världscuptävlingarna hemma i Östersund 8-11 feb kommer det bli åka av. Då får de andra verkligen se upp, medelar Marie Lund.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".