Ingen tar ansvar för benbrott

Man måste utgå ifrån att det kan vara halt på trottoarerna när det är vinter. Det säger Bertil Danielsson på Östersunds kommun som är ansvarig för sandningen i stan.
Fastighetsägarna har skyldighet att se till halkläget varje dag men trots det är det ofrånkommligt att det uppstår isfläckar. - Men, säger Danielsson, målsättningen är att ingen skall tveka att gå ut på grund av halka. Polisen har avskrivit ärendet. Det går inte att påvisa att fastighetsägaren har gjort något olagligt. Han har sandat på morgonen och mera anses inte en fastighetsägare behöva göra för att fullgöra sina skyldigheter. Men trots det har fastighetsägaren skadeståndsansvar för den som ramlar och gör sig illa. Bara vårdkostnaden för Ingegerd Johnsson ligger på omkring 25 000 kronor en summa som bord räcka till åtskilliga lass grus för stadens gator.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".