Landshövding bör kämpa för Jasmina

Landshövding Maggie Mikaelsson bör kämpa för att Jasmina Spahic inte ska tvingas från länet. Det menar Jasminas arbetsgivare Nils Hallström som nu skriver brev till henne.
Det är alldeles för många som lämnar jämtlands län, därför bör landshövdingen engagera sig i Jasminas fall, menar Nils Hallström. Jasmina Spahic är gift med en svensk medborgare och har därmed rätt till uppehållstillstånd i Sverige, men utlänningsnämnden har beslutat att hon måste tillbaka till sitt hemland Bosnien för att ansöka om uppehållstillstånd. Det kan ta upp till ett halvt år innan ansökan är behandlad. Under tiden har hon svårt att försörja sig och riskerar att förlora sitt jobb i Nälden. Nils Hallström kallar det hela för en byråkratisk smörja. Det finns möjligheter att göra undantag från regelverket och nu uppmanar Nils Hallström Maggie Mikaelsson att se till så de styrande ändrar sitt beslut och använder en gnutta sunt förnuft.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".