Ansvariga inte nöjda med tandvården i Frostviken

- Vi är inte nöjda med situationen. Det säger de som är ansvariga för att Gäddede har varit utan tandläkare i ett års tid.
- Det beror på att den tandläkare som har jobbat där har varit tjänstledig i ett år, och först nu sagt upp sej, säger Inga Eliasson som är klinikchef i Gäddede och Strömsund. Och folk bör få ta tjänstledigt, tycker Inga Eliasson, även om det som i det här fallet, drabbar befolkningen. Och att få tag på nån vikarie har bedömts som helt meningslöst, enligt Lars Grangert som är tandvådschef för hela länet. Nu ska det annonseras efter en ny tadläkare som kan jobba utifrån Strömsund men som kan komma upp till Gäddede emellannåt. Under förra året hade Gäddede en tillfällig tandläkare i elva dagar. Och Inga Eliasson erkänner att de inte kunnat ge befolkningen den vård de har rätt till. - Nej, det har inte varit en tillräckligt bra tandvård. Barnen har ju rätt att träffa en tandläkare minst en gång per år, säger Inga Eliasson. I hela länet fattas det tio till tolv tandläkare i dag.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".