- Jag känner mej hemma här

Det behövs fler inflyttare till länet. Bara för att klara av pensionsavgångarna framöver behövs ett tillskott på drygt femhundra personer om året.
En resurs som allt fler kommuner tävlar om är invandrarna. Men hur välkomna känner de sig här? -Jag kände mig utanför här, säger Mahnas Moradi Ajam, som flyttade till storstaden Göteborg. Här finns kulturen och mångfalden. Men det finns också fördelar med att bo i länet. Några som nämns av invandrare är att brottsligheten är mindre här jämfört med södra Sveriges storstäder, liksom drogmissbruket. Främlingsfientligheten är heller inte lika påtaglig. En som inte känner sig utanför är Estrella Pizarro, från Chile, som bott i Gäddede i snart två år. -Jag känner mig hemma här, säger hon. Estrella har i sin tur har lämnat storstan Stockholm och funnit arbete och delaktighet här.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".