Skidskyttedamerna utanför prispallen

Det blev en femteplats för de svenska skidskyttedamerna i världscupstafetten i tyska Ruhpolding. Tyskland vann stafetten och Norge blev tvåa före Ryssland och på färde plats kom Frankrike.

Anna Carin Olofsson, som vann tre lopp i världscupen förra säsongen, har haft det rätt motigt i vinter.

Med en månad kvar till VM på hemmaplan i Östersund säger Anna Carin Olofsson att hon har en rejäl bit kvar till toppformen.

Olofsson åkte in Sverige på sjundeplats på tredje sträckan och sedan åkte Helena Jonsson upp Sverige till femte plats på den avslutande sträckan .

Sofia Domeij fick äntligen skyttet att stämma, men det räckte inte för att de svenska skidskyttedamerna skulle nå prispallen i världscupstafetten i Ruhpolding.

Skall Sverige ha en chans att slåss om en medaljplats i VM i Östersund om en månad så är Sofia Domeij nyckelpersonen. Hennes kapacitet på skidorna är överlägsen jämfört med den alternativa fjärde damen i stafettlaget Elisabeth Högberg, men Sofias akilleshäl är skyttet.

-Jag är jättenöjd med min insats i dag. Jag behövde bara ta till ett extraskott. Visst önskar jag att jag vågar skjuta lite snabbare, speciellt i liggande. Jag blir lite för passiv och vågar inte släppa av skottet trots att jag vet att jag har den svarta pricken mitt i siktet, sade Sofia Domeij.

-Det handlar om självförtroende. Att våga lita på sig själv. Jag är övertygad om att kvällens insats stärker Sofias självförtroende, sade förbundskapten Staffan Eklund.