Skidåkare gillar inte lavinhinder i Åre

Allt fler skidåkare vill bege sig utanför de pistade backarna. Och med det kommer lavinolyckorna att öka. I Åre vill man sätta upp lavinhinder för att förhindra offpistskidåkning.
Men skidåkarna i Åre tycker att det är en dålig åtgärd. - Jag tycker det vore synd, för offpiståkningen är ju en del av varför man väljer Åre, säger en skidåkare som tar chansen att åka offpist så fort det går. En annan man hävdar att det aldrig går att stoppa offpistskidåkningen. Om det sätts upp lavinhinder i Västra ravin beger man sig bara någon annanstans. Mellan två och tre miljoner kommer det att kosta att sätta upp lavinhindren. Åre kommun hoppas att räddningsverket ska skjuta till pengarna. Trots att skidåkarna gillar idén så anser Nalle Hansson på Åreliftarna att de inte har några alternativ. - Det här är ett extremt farligt område, och vi kan inte ha ansvar för det dygnet runt. Och nu är det dags att göra nånting åt det, säger Nalle Hansson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".