Finland

Kaisa Varis fast i ny dopingkontroll

Den finländska skidskytten Kaisa Varis har åkt fast för dopning, enligt det finländska skidskytteförbundet.

Förbundet fick informationen från det internationella skidskytteförbundet, IBU.  Det finländska skidskytteförbundet meddelar att ingen av dess funktionärer eller förtroendemän är inblandade.

- Om det är så att det stämmer, så är det bra att man åker fast. Vi kan bara jobba på som vanligt, vi har ännu inte hört något från officiellt håll, säger Gun Fahlander, sportchef och koordinator på vm-organisationen i Östersund.

De ska nu ta kontakt med IBU för att få den senaste informationen.

Landslagsåkaren Anna-Maria Nilsson tycker att det enda positiva med dopningsavslöjandet är att det kommer innan VM i Östersund.

- Skulle det här ha kommit fram under eller efter VM skulle det ha förstört för VM. Jag hoppas hon lägger av nu, säger Anna-Maria Nilsson till TT.

Kaisa Varis var tidigare längdskidåkare och åkte fast för epodopning i samband med VM iVal di Fiemme 2003 och blev avstängd i två år.

Varis har den här säsongen vunnit en världscupdeltävling i skidskytte. VM i Östersund startar om två veckor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".