Östersund

Landstinget satsar på idrottsmedicin

Landstinget har beslutat om upphandling för en specialistmottagning i ortopedi, som ska ligga i anslutning till Vintersportcentrum i Östersund.

En miljon kronor ska dessutom avsättas till en allmänmedicinsk mottagning på centret. Ambitionen är att göra Vintersportcentrum till en så komplett enhet som möjligt - med tyngdpunkt på ortopediska insatser vid vintersportskador.

- Att utveckla Vintersportcentrum mot ortopedi här i Jämtland innebär många fördelar. Dels är det en väg för vården att bidra till länets utveckling och dels kan vi marknadsföra den specialistkompetens som finns i länet vad gäller ortopedi. På sikt blir det säkert så att centret kommer att ta emot utländska idrottare, något som bidrar till att sätta länet även på den internationella kartan i fråga om idrottsmedicin, säger landstingsrådet Robert Uitto.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".