Polisen har bilder på banksprängare

Östersundspolisen har nu konstaterat att det inte finns några bilder sparade från övervakningskameran framför entrén till polishuset.
Polisen trodde att man på så sätt skulle kunna få fram bilder som gjorde det möjligt att fastställa vem eller vilka som lämnade den misstänkta bomben framför polishuset tidigt i morse. Men nu har det visat sig att det inte finns något videoband med bilder från kameran, från den aktuella tidpunkten. Däremot har man bilder från övervakningskameran på banken i Brunflo. På de bilderna som nu ska analyseras, går det att urskilja två vitklädda män. "Bomben" framför polishusets entré är en flaska med någon form av vätska i och det är även ledningar kopplade till ett paket. - Det ger intryck av att vara en riktig sprängladdning, säger Stephen Jerand vid Östersundspolisen till Radio Jämtland. Bombgrupp som flugits in från Stockholm med helikopter ska nu granska och eventuellt desarmera den misstänkta bomben. Polisen utgår från att det finns ett samband mellan sprängningen i Brunflo och bombhotet mot polishuset i Östersund.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".