Ännu inga spår efter banksprängarna

Rikslarm är utfärdat och rikskriminalen har kopplats in för att hjälpa Östersundspolisen i spaningarna efter gärningsmännen bakom bankautomatsprängningen i Brunflo och bomben vid polishuset i Östersund.
Men spaningarna är ännu resultatlösa och polisen vet inte säkert hur många gärningsmännen var. - Från brottsplatsen i Brunflo har vi uppgifter som varierar mellan två och sex personer . Det är lite svårt för oss att bedöma exakt i det här läget hur många de har varit, säger Bengt Stadin, förundersökningsledare vid Östersundspolisen. Polisen har fortfarande ingen klar bild av vem eller vilka som placerade ut bomben framför polishuset i Östersund och sprängde bankautomaten i Brunflo tidigt i går morse. De enda uppgifter som betraktas som säkra är att det är minst 2 gärningsmän - detta enligt bilder från övervakningskameran vid bankautomaten som sprängdes. Uppgiften om att i vart fall en av männen var kraftigt beväpnad har polisen också kunnat styrka genom bilderna, säger Bengt Stadin till Radio Jämtland. Under helgen jobbar polisen i länet med extra bemanning framförallt på kriminalavdelningen, för att hålla mer ingående förhör och följa upp de tips som kommit in från allmänheten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".