- Den som rört laddningen kunde ha dödats!

Polisen vet ännu inte i detalj hur bomben framför polishuset i Östersund var konstruerad. Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL, ska analysera resterna.
Men skadorna på polishuset blev omfattande när polisens bombexperter sköt sönder och på det sättet utlöste bomben på fredagseftermiddagen. Men det hade kunnat räcka med att någon rört sprängladdningen för att konsekvenserna skulle blivit ännu allvarligare. Det tyder på stor hänsynslöshet hos gärningsmännen menar Stephen Jerand vid Östersundspolisen. - Gärningsmännen måste ha kalkylerat med den risken. Den som varit i närheten när laddningen detonerade skulle ha avlidit, det är fullständigt klart, säger Stephen Jerand till Radio Jämtland. Utplaceringen av sprängladdningen vid polishuset rubriceras som alllmänfarlig ödeläggelse alternativt sabotage. Området närmast polishuset är fortfarande avspärrat och polisen räknar med att polishusets reception ännu på måndag enbart kommer att kunna ha begränsat öppethållande.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".