Vänstern i upptakt inför EMU-val

Startskottet har gått för de politiska partiernas kampanjer inför EMU - omröstningen den 14 september. Under helgen håller vänsterpartiet med medlemmar från Jämtlands, Västernorrlands och Gävleborgs län konferens i Östersund.
Vänsterpartiets argument mot svenskt EMU-medlemskap är bland annat att de anser att det medför ökad risk för arbetslöshet och ökad risk för utflyttning från Norrland. - Men det viktigaste i EMU-kampanjen är att svenskarna faktiskt går och röstar, säger Camilla Sköld-Jansson, riksdagsledamot från länet som är med i vänsterpartiets centrala EMU-kampanj. Vänsterpartiet tänker satsa på att vara ute och träffa folk så mycket som möjligt. - EMU-projektet är odemokratiskt, det cementerar en nyliberal politik och det är ett stort steg mot ett Europas förenta stater, hävdar Edward Ankarudd, EMU-kampanjledare för vänsterpartiets ungdomsförbund - Ung vänster.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".