- Kommunen bär ansvaret för massuppsägningar

Efter att sex anställda vid äldreboendet Björkbacka sagt upp sig gjorde Agneta Danielsson vid Kommunalarbetareförbundet en dags praktik på avdelningen.
- Tid till att äta lunch fanns inte, det fick bli ett äpple på gående fot. Till slut landar ansvaret på kommunen som lägger ut sånt här på entreprenad, säger Agneta Danielsson till Radio Jämtland. De sex anställda sa upp sig bland annat på grund av dålig arbetsledning och att det var orimligt mycket att göra på avdelningen. Nu oroar anhöriga för vården av de gamla. I ett brev till omsorgsnämndens ordförande, socialdemokraten Christer Åkerlind skriver de anhöriga att de är mycket oroade över den vård de äldre får. Senast i oktober 2001 byttes hela personalstyrkan ut och nu riktar de anhöriga kritik mot ansvariga chefer som inte fått den nya personalen att trivas på arbetsplatsen. Men Solveig Jönsson, chef för Grannskapsservice i Östersund som driver Björkbacka, försäkrar att uppsägningarna inte ska påverka kvalitén på vården för de gamla.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".