- Problem på Björkbacka ska inte drabba boende

Christer Åkerlind, ordförande i omsorgsnämnden i Östersund, tycker inte att massuppsägningarna vid äldreboendet Björkbacka i Östersund är alarmerande - trots kritiken från facket.
Som Radio Jämtland berättat tidigare har sex anställda vid äldreboendet Björkbacka sagt upp sig på grund av, som de anser, dålig arbetsledning och orimlig arbetsbörda. Kommunalarbetareförbundet instämmer i synpunkterna från dem som sagt upp sig och riktar kritik mot kommunen som har lagt ut äldreomsorgen på entreprenad. Men Christer Åkerlind, ordförande i omsorgsnämnden i Östersund, hävdar att det i stort sett fungerar bra. - Sedan 1998 har vi haft drygt 20 procent av verksamheten utlagd på entreprenad och det har med få undantag fungerat väl, säger han. - Mn det är naturligtvis djupt olyckligt med en sådan konflikt mellan arbetsgivare och arbetstagare. Christer Åkerlind förklarar att kommunen nu för en dialog med vårdföretaget Svensk äldreomsorg för att försäkra sig om att problemen på arbetsplatsen inte drabbar de boende. Det är farhågor som anhöriga gett uttryck för i brev till omsorgsnämnden.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".