Lågmält firande av kvinnodagen

Den internationella kvinnodagen firas inte i någon större utsträckning i vårt län. De socialdemokratiska kvinnorna i Östersund har till exempelt inte orkat uppmärksamma dagen.
-Jag skäms, men vi har helt enkelt inte mäktat med det, säger Karen Moe Jönsson, socialdemokrat från Östersund. Hon betonar att den internationella kvinnodagen är mycket viktig och tycker att det borde göras mer för att uppmärksamma den. S-kvinnorna i Östersund är inte ensamma om att välja bort manifestationer idag. Inga demonstrationer har hållits, inte heller några tal på gator och torg. Trots allt försöker några organisationer på att uppmärksamma dagen. Centern har delat ut en tårta till en kvinnlig företagare i Åre, Socialdemokraterna i Sveg delar ut rosor till kvinnor, Kvinnum har öppet hus med ett par föreläsare och ung vänster anordnar en kurs i feministiskt självförsvar och en föreläsning om män och jämställdhet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".