Mordåtalad 60-åring farlig för andra enligt läkare

I dag avslutades rättegången mot den 60-årige man som är åtalad för att ha knivmördat en annan man i Östersund i mitten av november i fjol. Och vård väntar med största sannolikhet den mordåtalade 60-åringen.
Enligt den läkare som undersökt 60-åringen är han farlig för andras säkerhet och bör dömas till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. Det var i mitten av november i fjol som 60-åringen fick besök i sin lägenhet av en 40-årig man som han inte bjudit dit. 60-åringen menar att han upprepade gånger försökt få 40-åringen att lämna lägenheten, men utan att lyckas. Tumult utbröt och den 40-årige mannen fick flera knivhugg, varav minst två var dödande. Han hade också fått skador i huvudet från ett trubbigt föremål. Under rättegången har flera vittnen intygat att den äldre mannen är svårt alkoholskadad och att han vid flera tillfällen har betett sig mycket underligt sedan han fått hallucinationer. 60-åringen framhåller att han inte haft för avsikt att döda sin objudne gäst. Tingsrätten meddelar sin dom på torsdag.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".