Olle Nord avgår som ordförande för länsidrotten

I går kväll fick anklagelserna om sexuella trakasserier till följd att Olle Nord valde att avgå som ordförande för Jämtland/Härjedalens idrottsförbund.
I går avslöjade Radio Jämtland att flera kvinnor anklagar Bergspolitikern Olle Nord för sexuella trakasserier, som skulle ha skett för flera år sedan, under hans tid som centerpartistiskt kommunalråd i Berg. I samband med tisdagskvällens styrelsemöte i länsidrottsförbundet meddelade Olle Nord att han väljer att avgå som ordförande. - Jag känner att det finns ingen som helst anledning att idrottsrörelsen ska lida skada av de påståenden som kommit gentemot mig, säger Olle Nord till Radio Jämtland. Han följer därmed den policy om hur frågor om sexuella trakasserier ska hanteras som länets idrottsförbund antagit. Olle Nord kommer inte heller att kandidera till ordförande vid årsmötet den 12 april. Vice ordföranden Thord Wickzell tar över som ordförande fram till årsmötet.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".