Östersunds kommun

Stort intresse bland barn för avancerad fotbollsteknik

Intresset bland unga fotbollspelare i Östersundsområdet att specialträna teknik har varit enormt. Satsningen vänder sig till barn från 7 år och uppåt och på bara ett par dagar var de 160 platserna slut.

- Vi hade inte kunnat drömma om det, vi var till och med tvugna att stoppa en annons i tidningarna, säger Thomas Nilsen på IFK Östersunds kansli.

Platserna annonserades ut på fredagen och redan på söndan var det fullt: 160 barn antagna och 25 i kö. Det är klubbarna Frösö IF, OPE och IFK som satsar gemensamt på ungdomsfotbollen. Barn i åldrarna 7 till 14 år erbjuds teknikträning för att de helt enkelt ska bli bättre på att spela fotboll.

Klubbarna har hyrt in en engelsk tränare för den här speciella metoden som har utvecklats i Holland, och barnen kommer att under tio veckor få träna en timme i veckan. För de undomar som inte kommit med nu kanske kan få en ny chans till hösten - om den inhyrda tränaren har tid att ställa upp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".