Fortsatt strid om markaffär mellan Åre kommun och Konsum

Som vi berättade i går har nu även kammarrätten i Sundsvall i en dom kommit fram till att den omstridda försäljningen av mark till Konsum i Åre var olaglig. Men Konsum Nord som kan tvingas betala 4 miljoner mer för tomten tänker inte finna sig i det och nu kan en tvist mellan Konsum och Åre kommun vara under uppsegling...

- Vi kan inte slänga ut våra medlemmars pengar på sånt här. I det här fallet råder inte sunt förnuft!

Det säger Kjell Edlund, informationschef vid Konsum Nord, som en kommentar till kammarrättens dom.

Det var i november 2005 som Åre kommun sålde mark till Konsum för två miljoner kronor, trots att konkurrenten Lidl bjudit över sex miljoner kronor för tomten. EG-kommisionen har tidigare ogiltigförklarat affären.

Konsum Nord hävdar att ingen av rättsinstanserna förstått och tagit med i bedömningen att det hela var en bytesaffär, på Åre kommuns initiativ. Där ingick också att Konsum lämnade ifrån sig ett värdefullt markområde i centrala Åre, där deras butik låg tidigare.

Konsum Nord kommer nu att undersöka vilka möjligheter de har att driva ärendet vidare juridiskt.

Om det skulle kunna innebära att Konsum Nord stämmer Åre kommun vill inte informationschefen Kjell Edlund kommentera men han säger, citat:

- Vi förstår inte varför ett juridiskt felskrivet avtal ska drabba oss på det här viset.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".