Östersund

Sorg och vemod dagen efter dråpslaget

På onsdagen när de anställda vid Flextronics i Östersund som vanligt gick till jobbet var inget längre som vanligt - efter tisdagens besked att hela fabriken i Östersund ska stängas i början av nästa år.

som en följd av teleföretaget Ericssons stora sparåtgärder lägger underleverantören Flextronics ner sin fabrik i Odenskog i Östersund och runt 400 personer blir av med sina jobb.

Det som har varit en av Östersunds stora arbetsplatser sedan 1960-talet är nu snart borta. LM Ericsson som blev Ericson som blev Solectron, som i fjol blev Flextronics. Före jul varslades 75 av de anställda. På tisdagen fick alla som jobbar där veta att i början av nästa år ska det vara slut på verksamheten i den stora tegelbyggnaden i Odenskog.

Fabriken har tillverkat telefonväxlar och problemet har varit att Flextronics har haft svårt att hitta nya kunder. Ericsson har varit Östersundsfabrikens absolut största kund - och nu vill Ericsson göra det jobbet själva.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".