JÄMTLANDS LÄN

Landstinget ansöker om strejkdispens

Om det blir en vårdstrejk även här i länet kommer det att bli trångt på sjukhuset i Östersund och hårt tryck på akuten. Det har landstinget kommit fram till i sin analys av det varsel som vårdförbundet lagt. Därför ansöker landstinget om dispens från strejken på tre arbetsplatser inom landstinget.

Landstinget vill att ortopeden ska ha fler vårdplatser, att närvårdsavdelningen, NÄVA i Strömsund inte ska stängas och att sjukvårdsrådgivningen ska undantas från strejk.

Annika Sörensdotter som arbetar med personalfrågor inom landstinget säger att landstinget har gjort bedömningen att en strejk på de här arbetsplatserna skulle drabba patientera särskilt hårt.

Om vårdförbundet och arbetsgivaren Sveriges kommuner och landsting inte har kommit överens om bland annat sjuksköterskornas löner utvidgas strejken även till Jämtlands län den 5 maj.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".