Östersund

Svalt intresse för nytt skidgymnasium

Det går trögt med ansökningarna till det nya skidgymnasiet i Östersund som planeras starta till hösten. Hittills har de inte fått en enda ansökning när det gäller elever till grenen med inriktning på längdskidåkning.

Michael Cederberg, chef för Jämtlands gymnasieförbund, är orolig över att man måste skjuta längdinriktningen på framtiden.

- Att ingen sökt ännu beror på att vi inte har fått klart med någon tränare ännu och om det inte blir färdigt inom kort så kommer vi att skjuta längdinriktningen ett år framåt i tiden, säger Michael Cederberg.

Men han är samtidigt hoppfull och tror att ett tränarnamn kan presenteras den här veckan.

Skidskyttar och alpina åkare har däremot visat intresse för utbildningen.

Ansökningstiden har förlängts från 5 till 9 maj.

I dagsläget är det 3-4 skidskyttar och 6-8 alpina åkare som visat ett starkt intresse för att gå den nya utbildningen. Där är också tränarfrågan klar. Alpin tränare är Jonas Norling och tränare för skidskytte är Pär Svärdfeldt.

På skidgymnasiet i Sveg har de i veckan fått klart med Lars Selin som ny tränare. Han har under de senaste åren varit anställd av skidförbundet, senast som assisterande förbundskapten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".