Östersund

Samma sport i både LT och ÖP

Sportredaktionerna på ÖP och LT slås ihop och halveras. Det är en del av det förslag till förändringar inom Östersundstidningar AB som vi berättade om i på tisdagen.

Tidningarnas gemensamma ledning föreslår att antalet sportmedarbetare ska minska från nio till fyra och att de som blir kvar ska skriva för båda tidningarna.

Stefan Lundin som jobbar som sportreporter på Länstidningen säger att han tycker att detta innebär en försämring för läsarna.

I förslaget ingår också att ÖP och LT ska bilda en gemensam avdelning för webbpublicering och att LT lämnar nuvarande lokalerna i Handelsbankens hus vid Stortorget och i stället ska flytta in och ta över ett våningsplan i nuvarande ÖP-huset.

Förutom, som i dag, LT:s journalister, ska i fortsättningen även ÖP-journalister skriva för veckotidningen Härjedalen som också ingår i koncernen.

Till hösten vill tidningsledningen börja genomföra förändringarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista