Krokom

Stor brand på träindustri

Det blev omfattande skador på lokalerna för ett träindustiiföretag på Forsbergs väg i Krokom vid en brand på torsdageftermiddagen. Vid 20-tiden hade räddningstjänsten läget under kontroll. Bara eftersläckningsarbete återstod då.

Räddningstjänst från Krokom, Trångsviken, Nälden och Östersund och ambulans kallades till platsen strax efter klockan 17.

Det var inledningsvis oklart om det kunde finnas folk kvar i byggnaden.

Vid 17.43 rapporterade räddningstjänsten att man hade branden under kontroll och att man konstaterat att ingen människa befann sig i byggnaden.

Släckningsarbetet pågick då för fullt, med ett 20-tal brandmän på olika sätt engagerade i släckningsarbetet. Man hade då bland annat kunnat frakta undan en del gastuber och annat eldfängt som fanns i lokalen.

Vid 20-tiden hade de totalt sex räddningskårer som var inblandade i släckningen branden under kontroll. Man jobbade då med att med hjälp av en traktor som kallats in till hjälp riva delar av en yttervägg för att komma åt att släcka pyrande glöd.

Insatsledaren på platsen betecknade det återstående jobbet som eftersläckningsarbete och räknade med att räddningstjänsten skulle kunna lämna platsen helt inom ett par timmar. Fastighetsägaren skulle med egen personal sköta övervakningen av brandplatsen under natten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista