Marieby

Garage i Fugelsta totalförstört i brand

Vid 6-tiden på måndagmorgonen startade en våldsam brand i en verkstadslokal i Fugelsta i Marieby, söder om Östersund.

Inga människor kom till skada, men eftersom byggnaden ligger nära intill länsväg 604 är den tills vidare avstängd för trafik och busstrafiken (buss 111 Brunflo - Marieby kyrka ) ställdes in på sträckan Brunflo-Marieby, i alla fall första turen.

Senare ordnade man med ersättningsbuss som går Marieby kyrka - Östersund, för skolbarn och andra busspendlare.

Stora värden har gått till spillo när branden totalförstörde en verkstadslokal med ett antal bilar och tillhörande kontor.

Blåsten försvårar släckningen och röken är inte hälsosam att dra i sig. Därför bör boende i vindriktningen hålla sig inne och stänga dörrar och fönster, säger insatsledaren Niclas von Essen.

- Det ser ut att bli en totalskada. Det var i princip övertänt redan när vi kom hit och vi har fått inrikta oss på att rädda vissa inventarier, säger han.

Länsväg 604 var helt stängd för trafik i höjd med brandplatsen, eftersom räddningstjänsten måste stå med sina släckningsfordon på vägen för att komma åt branden. Man körde skytteltrafik med tankbilar som fylldes med vatten i en branddamm vid Marieby kyrka.

- Vi hoppas kunna öppna vägen - i vart fall ena körfältet - för trafik inom en timme, sade Niclas von Essen till SR Jämtland, vid 10.30-tiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista