Östersund

Nytt deltagarrekord för Storsjöcupen

Storsjöcupen - fotbollsturneringen för unga pojkar och flickor i Östersund, sätter nytt deltagarrekord, i år igen.

Första veckan i juli fylls Östersund den här gången av 293 fotbollslag från nio nationer. I fjol var de 286 stycken. Nya deltagarländer är den här gången bland andra Sydafrika och Nigeria. De norska lagen dominerar stort och utgör 64 procent av deltagarna.

På fredageftermiddagen invigde Storsjöcupen sitt nya kansli - i gamla Konsum i Lillsjön - nära cupens huvudarena, Odensala sportfält. Man höll också öppet hus för allmänheten i nya kansliet mellan 15 och 17.

För att kunna spela de 725 matcherna som ska spelas under cupveckan kommer arrangörerna att använda sig av större delen av de tillgängliga fotbollsplanerna i stan, inklusive nya fotbollsarenan på Stadsdel Norr och Lövsta idrottplats - båda numera med konstgräs.

- Runt 400 funktionärer kommer att jobba med arrangemanget och 2-3 personer jobbar numera med cupen, året runt, berättar cupgeneralen Benny Brovinger.

Storsjöcupen är sommarhalvårets i särklass största idrottsliga evenemang i Östersund som drar uppskattningsvis 10 000 besökare till stan.

På kvällen tisdag den 1 juli blir det högtidlig invigning i Badhusparken, där deltagarlagen tågar in med sina nationsflaggor i täten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".