Rekordmånga sommarjobb

I år annonserar arbetsförmedlingarna ut fler sommarjobb än någonsin tidigare. På arbetsförmedlingen i Sveg är det mest jobb inom vården, skogen och handikappomsorgen som erbjuds.
Men det passar inte Linda Göransson som går på Härjulfskolan i Sveg. - Jag har jobbat inom vården förr, det är för slitsamt. I år har jag sökt jobb på Gotland, säger Linda Göransson. Omkring 46.000 lediga arbeten har hittills anmälts till landets arbetsförmelingar, vilket är något av ett rekord. Men i Härjedalen är antalet lediga sommarjobba ungefär lika många som tidigare år. Det bereror på att flera företag väljer att inte annonsera hos arbetsförmedlingen eftersom att ungdomarna ofta går direkt till företagen och frågar om det finns några lediga jobb, säger Eva Bäck som arbetar som arbetsförmedlare i Sveg. I övriga landet tror AMS att ökningen beror på att fler av de lediga jobb som finns anmäls till arbetsförmedlingarna än tidigare.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".