JÄMTLANDS LÄN

Ökat intresse för solenergi i länet

Allt fler länsbor satsar på solenergi. I början av juli hade det kommit in 32 ansökningar om bidrag för att installera solfångare. Det är nästan lika många som det kom in under hela 2006.

Trots att solen varit en sparsamt återkommande gäst i år är det ändå fler och fler länsbor som installerar solfångare. 2006 var det 38 personer som sökte bidrag från länsstyrelsen. Under 2007 var det 49 och i år har redan 32 ansökningar kommit in. Bidragets storlek baseras på hur många kilowattitmmar anläggningen beräknas producera på ett år. Bidraget är 2,50 kronor per kilowatt-timme, max 7500 kronor och det får den som har en tillräckligt stor solfångare.

Här i länet är solfångarna effektiva från vårvintern och ett halvår framåt. Många kan sänka sina energikostnader och använder solvärmen både för uppvärmning och tappvarmvatten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista