ÖSTERSUND

Flera våldtäkter skedde i helgen

Polisen i Östersund har efter helgen fått in sammanlagt fem anmälningar om våldtäkter i Östersund.

Den första våldtäkten - en överfallsvåldtäkt - ska ha skett i ett buskage i Badhusparken under natten mot lördag. Gärningsmannen är okänd.

Natten till i söndags anmäldes två våldtäkter. En skedde efter att en kvinna följt med några män till en lägenhet och den andra efter att en flicka följt med till ett hotellrum. Tre män har suttit anhållna misstänkta för den våldtäkten men de är nu släppta och inte längre misstänkta för brott.

Under natten till i måndags har en 14-årig flicka anmält att hon blivit våldtagen och under natten till i dag ska en kvinna ha våldtagits i centrala Östersund när hon gick in på en bakgård för att kissa.

Gemensamt för våldtäkterna är att offren varit berusade, i flera av fallen så kraftigt berusade att de inte kunnat ge polisen något signalement på gärningsmännen. Eller kunnat säga om det varit en eller flera gärningsmän.

Kjell Wedin, kriminalkommissarie på Östersundspolisen kopplar ihop alla de fem våldtäkterna med festandet kring Krogstråket vid hamnen i Östersund.

Sophia Weston
sophia.weston@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista