Oenighet präglade mötet

Tandsbyns skola blir kvar, medan Högarna, Ringsta och Böle läggs ner till hösten. Det blir i alla fall socialdemokraterna och vänsterpartiets förslag till kommunfullmäktige.
Partierna kom gemensamt fram till den lösningen på ett extra möte om byskolorna som man hade i går kväll. Men mötesdeltagarna var oeniga. - Det var långa och heta diskussioner, men till sist har vi enats om det här förslaget, säger vänsterpartiets gruppledare Berit Dahlström. Beslutet om vilken byskola som ska läggas ner i stället för Tandsbyn skjuts på framtiden säger Berit Dahlström. Och det betyder att ingen annan ytterligare skola hotas av nedläggning i alla fall inte redan nu till hösten. Men en ny utredning ska göras där alla skolor i den södra delen av kommunen kommer att vara med, även Tandsbyn ingår. Om kommunen hade lagt ner Tandsbyn skulle det innebära en besparing på drygt 3 miljoner kronor. Nu måste man hitta pengar på annat håll. - Vårterminen kommer att finansieras av Agenda 21 pengar, hur vi gör med höstterminen har vi ännu inte bestämt, säger Berit Dahlström. På måndag ska kommunfullmäktige alltså ta det slutgiltiga beslutet i frågan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".