Härjedalen

Polisen tar omtag i sökandet i Härjedalen

Polisen tar nu omtag i sökandet efter den man i 25-årsåldern från Gävle som varit försvunnen i Härjedalen sedan i söndags, men där försvinnandet kom till polisens kännedom först i tisdags.

Polisen tror att mannen fortfarande kan finnas i närheten av området där han försvann och under dagen har sökandet fortsatt med bland annat helikopter till hjälp.
Mannen åkte bil tillsammans med två jämnåriga män när de fick bensinstopp. De började leta efter hjälp, men kom ifrån varandra.

Nu i eftermiddag har polisen börjat valla de båda kamraterna på platsen där de uppgett att sällskapet skildes åt, för att säkerställa att man har rätt utgångspunkt för sökandet.

Det har under utredningen framkommit uppgifter om att de tre kan ha varit narkotikapåverkade. Den försvunne är dessutom åtalad för och väntar på rättegång, misstänkt för narkotikabrott.

- Vi har inga misstankar om brott i det här sammanhanget. Men om den försvunne varit påverkad av något kan det i sig innebära ökad risk för att råka ut för sjukdom eller för att inte agera helt rationellt om man irrar omkring i skogen. Det säger Kjell Wedin vid Östersundspolisen, som är biträdande spaningsledare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista