Östersund

Rättsmedicinsk undersökning för kvinna som högg man med yxa

Den kvinna från västra Jämtland som misstänks för att ha huggit en yxa i huvudet på sin man i söndags häktades på tisdagen av Östersunds tingsrätt.

Hon är på sannolika skäl misstänkt för mordförsök. Kvinnan erkänner det hon anklagas för och hon ska genomgå en mindre rättspsykiskiatrisk undersökning där läkare avgör om det behövs en grundligare genomgång av kvinnans hälsa.

Motivet till brottet är ännu inte klarlagt, säger kammaråklagare Anna Uddenberg, som leder polisens förundersökning.

Vid häktningsförhandlingen sa kvinnan att hon har känt sig underkuvad av sin man och att förhållandet var väl bra så länge hon höll med honom.

Enligt kvinnan hade mannen bråkat hela lördagen och sedan fortsatte dispyten under hela natten. På söndagseftermiddagen gick mannen och la sig och när han sov gick hon till vedboden och hämtade yxan.

Så småningom högg hon mannen i huvudet och efter det kom ett sorts uppvaknande när hon insåg vad hon gjort och sökte hjälp av grannar och vänner.

Kvinnan erkänner alltså det hon anklagas för och tycker själv att det är oförlåtligt. Hon grät under hela häktningsförhandlingen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista