Barnen i kläm när skolbeslut dröjer

Inskolningen blir försenad och barnen får sitta emellan när politikerna i Östersund drar på beslutet om skolnedläggningar.
Det uppskjutna beslutet om en eventuell nedläggning av skolorna i Böle, Högarna och Ringsta gör att eleverna som går i och ska börja i skolorna får vänta ännu längre på att få veta vilken skola de ska gå i till hösten. För exempelvis Ringsta skola har rektorn Carina Swande gjort två olika planeringar - en för om skolan blir kvar och en för om den läggs ner. - Barnen hamnar i kläm genom att vi inte kan börja med inskolningen för våra nybörjare i vanlig tid. Vi brukar börja efter påsk men nu kan vi inte börja förrän efter den 12 maj, säger Carina Swande. Men det är ännu inte klart om det blir något extra kommunfullmäktigemöte den 12 maj. Det beslutas på onsdag. Men man har inte tid att vänta ytterligare säger kommunchefen i Östersund, Bengt Marsh: - För att ge ett besked i anständig tid till föräldrar, elever och den personal som behöver placeras är vi redan sent ute. Nästa ordinarie fullmäktigemöte är den 26 maj. - Det är för sent, säger Bengt Marsh.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".