Nazister misstänks för bombdåd i länet

Två kända nazister misstänks nu för inblandning i flera sprängattentat i norra Sverige - däribland bombdåden mot en restaurang i Åre och utanför polisstationen i Östersund i februari.
Polisen misstänker även kopplingar till splitterbomben som dödade en person utanför tingsrätten i Umeå. De båda männen, 24 och 30 år gamla, omhäktades tidigare i veckan av tingsrätten i Karlstad för förberedelse till mord och allmänfarlig ödeläggelse. Hemma hos 30-åringen har Värmlandspolisen hittat en hemmagjord splitterbomb som polisen tror var avsedd att användas mot en polisman i Karlstad som arbetat med nazistisk brottslighet. Det skriver Dagens nyheter. Kommissarie Kjell Wedin vid Östersundpolisen säger till Radio Jämtland att 24-åringen kommer att höras av dem, kanske redan till veckan och då angående sprängattentatet i Åre i början av februari. Han vill i övrigt inte lämna några kommentarer i ärendet. Båda männen är dömda för flera grova brott, bland annat rån och stöld av militära vapen. 30-åringen var en av de 62 nazister som DN och tre andra tidningar publicerade namn och bild på i november 1999.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".