Lång väntan för utvisad Bosniska

Över ett halvår får Jasmina Spahic vänta på att få återvända till Nälden. Stor besvikelse efter dubbla budskap från ambassad och migrationsverket .
Migationsverkets besked var igår att likande fall som det som gäller Jasmina Spahic kan ta upp till 7 månader att utreda i Sverige. Jasmina Spahic utvisades till Bosnien från Sverige efter att hennes uppehållstillstånd hade gått ut. Kvar blev hennes man Amer Sabic som är svensk medborgare, och han är idag besviken att det kan komma att ta så lång tid. Även om man skulle vilja påskynda ärendet som kan man inte göra något, säger Amer Sabic som igår fick ett positvt och ett negativt besked. Hoppet tändes på nytt när socialdemokraten Stefan Fax berättade att han tillsammans partiet i länet hade besökt Bosnien och bland annat träffat Svergies ambassadör i Sarajevo för diskutera just ärendet Jasmina Spahic. Beskedet från ambassaden var att man nu skyndar på ärendet för att svenska migrationsverket ska kunna behandla det så fort som möjligt. Ljuset släcktes när migrationsverkets Hans Nisska berättade att liknande ärenden kan få ligga i upp till 7 månader innan utredning.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".