BRÄCKE

Rädd flyktingfamilj gömmer sig

Familjen Noory i Bräcke vågar inte bo kvar i sin gamla lägenhet efter söndagens händelser när ett 20-tal ungdomar stog utanför deras lägenhet och en eller ett par av dom sparkade upp ett hål i dörren, nu flyttar familjen runt mellan olika provisoriska lösningar, undertiden har polisen i Bräcke varit på kurs i två dagar.

Familjen Noory är rädd och vill gömma sig för eventuella gärningsmän. Därför bor de inte kvar i sin gamla lägenhet. Shokria Noory som är mamma i familjen berättar att barnen fortfarande har hemska minnen efter det att ytterdörren till lägenheten sparkades sönder.

Peter Moberg som är närpolischef i Bräcke säger att en person är hörd efter händelsen, mer vet han inte. Han och hans kollega i bräcke har varit på arbetsledarkurs i Sundsvall i två dagar, och förundersökningsledaren har inte varit ersatt av en vikarie som har varit omöjligt att nå.

Peter Moberg berättar också att söndagens bråk är kulmen på en lång rad händelser som startade i våras, han säger att det finns en mängd polisanmälningar som gjorts av olika personer.

Att familjen är rädda och flyttar runt har han ingen egentlig kommentar till. Men klart är att ingen hos polisen har undersökt om det finns nått hot riktat mot familjen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista