Omfattande konsekvenser av totalstrejk i Östersund

Samtliga kommunalare i Östersund är uttagna i strejk från och med idag och två veckor framåt. De som arbetar med människor som inte klarar sig utan hjälp är undantagna.
Krokom, Ragunda och Strömsund är varslade om en lika omfattande strejk med början den 26 maj. På Östersunds sjukhus är 24 personer uttagna i strejk och det berör bland annat undersköterskor, hudmottagning och gipstekniker. Det råder nyaanställningsblockad i samtliga kommuner, även sopstrejken omfattar alla. Att 24 anställda strejkar på sjukhuset får som konskekvens att man stängt 14 av 24 vårdplatser på medicinavdelning 210. Hud- och ortpoedmottagningen har lämnat återbud till en del patienter och tar emot färre besök. Och landsingets egen interna personalpool får inte hyra ut vikarier den här veckan. På landstinget centralförråd är sex personer uttagna men där har en person fått dispans med sex timmar per vecka för att serva akuten, intensiven och centraloperationen eftersom dessa avdelningar har svårt att planera sin verksamhet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".