Rektor tar avstånd från högskolemygel

Mitthögskolans avgående rektor, Gunnar Svedberg, litar på revisionsfirman som hävdar att skolan myglat med tid och pengar.
Samhällsvetenskapliga institutionen på Mitthögskolan har myglat med tid och pengar. Det anser revisorerna som granskat reglerna och hur man följer dem. Bland annat har lärare fått dubbelt betalt på tvivelaktiga grunder. Mycket av kritiken avvisas av de inblandade men avgående rektorn för Mitthögskolan, Gunnar Svedberg, litar på revisionsfirman. - Det är uppenbart att det pågått saker och ting som inte ska pågå i en högskola, säger Gunnar Svedberg till Radio Jämtland. Det har förts fram olika förklaringar till varför man betalar vissa lärare dubbelt men Gunnar Svedberg avvisar alla. Däremot anser han inte att de som fått dubbel lön begått något brott. - Sannolikt tycker de att de effektiviserat verksamheten, säger han. Men trots konsultutredningen är det inte solklart vad som hänt, det kan vara så att två lärare har varit aktiva och fått lön - och det menar Gunnar Svedberg är misshushållning med pengarna. Hur man än vrider på argumenten så står Gunnar Svedberg fast vid att lärarna måste förstå behovet av att hushålla med skolans reurser och att bättre villkor måste förhandlas fram på andra sätt.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".