östersund

Tre varslas på Alfta Rehab i Östersund

Företaget Alfta Rehab Center som utför rehabiliteringsutredningar åt Försäkringskassan varslar samtliga sina tre anställda i Östersund om uppsägning.

Företaget finns på tio platser i landet och varslar nu hälften av sina totalt 80 anställda.

Orsaken är att största kunden Försäkringskassan ligger efter med beställningar av rehabiliteringsutredningar eftersom de måste hinna ikapp med de stora förseningarna av sina utbetalningar av stöd och bidrag

- Det är tungt. Efter att ha varit med och byggt upp verksamheten så kommer en sån här grej, säger Karin Gunnarsson, teamledare vid enheten i Östersund som startades för bara ett och ett halvt år sedan.

- Det ironiska är att det finns behov av rehabutredningar. Vi har ett avtal som förlängts till att gälla hela 2009. Försäkringskassan har anslag för att beställa de här tjänsterna och vi har uppdraget att utföra dem. Men handläggarna inom Försäkringskassan som ska göra beställningarna har tvingats rycka in och hjälpa till att lösa akuta interna problem inom myndigheten, säger Björn Hamberg till SR Jämtland.

Han hoppas att det hela ska hinna nå en lösning innan Alfta Rehab Center tvingas verkställa varslen, som nu ska ut till förhandlingar med facket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista