länet

Stölder mot äldre på väg att klaras upp

Polisen har gott hopp om att hitta de skyldiga bakom två stölder från äldre, ensamboende personer i länet sista tiden.

Närmare 40 000 kronor i kontanter och flera guldsmycken blev en man i 80-årsåldern från Föllinge bestulen på i måndags. Två kvinnor besökte mannen under förevändning att de sålde handskar. I samband med besöket blev en byrålåda uppbruten och pengar och smycken försvann.

En liknande händelse inträffade i Hammerdal i söndags. Där miste en äldre kvinna en plånbok med kontanter och nycklar. I båda fallen har en vit minibuss och en mörk Volvo av senare årsmodell synts till i anslutning till brottsplatserna.

Båda fordonen sågs på en bensinstation i Strömsund där de som åkte i bilarna försökte betala med ett kort som saknade täckning. På bilder från övervakningskameror syns både fordonen med registreringsnummer och personerna. Polisen har därför gott hopp om att i alla fall hitta bilägarna, som är hemmahörande i södra Sverige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista