Åre

Stort polispådrag efter grov stöld i Åre

Handelsbanken i Åre utsattes för en stöld vid niotiden på måndagsmorgonen. Polisen i Järpen och flera polispatruller från Östersund jagar två eller tre misstänkta. Det hela var förmodligen planerat sedan en tid enligt polisen.

Det var strax före klocka nio på måndagsmorgonen som polisen fick larm om att två personer beväpnade med kofot eller liknande hade slagit sig in på Handelsbanken i Åre.


- Bankpersonalen tog sig ut bakvägen ur banklokalen utan fysiska skador. De två gärningsmännen hade huvor och försvann sedan från platsen i en mörk bil, säger polisens presstalesman Christer Görsten till Radio Jämtland.

Polisen vet ännu inte om gärningsmännen fick med sig något från banken. Det vet man först när den tekniska undersökningen av banklokalen är klar.

Rikslarm har utfärdats och polisen har satt upp vägspärrar runt Åre och 28 poliser plus polishelikopter söker nu efter de misstänkta personerna. Det är oklart om de är beväpnade.

Även norsk polis kommer att delta i sökandet och polisen vill ha in tips från allmänheten.


- Om någon sett något märkligt i Åre under måndagsmorgonen vill vi veta det, säger Christer Görsten. Polisen tar emot tips på telefon 063-15 26 72.

Redan vid lunchtid hade polisen fått in flera tips, bland annat filmsekvenser från folk som kanske lyckats fånga bilder på de misstänkta i sina mobiler.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".