östersund

Tufft varsel på Jonsson & Paulsson

25 av de 156 anställda varslas om uppsägning hos verkstadsföretaget Jonsson & Paulsson i Östersund. Orsaken till varslet är att företaget fått färre beställningar den senaste tiden.

- Det har gått fort, sedan semestern har vi fått minskade ordrar, säger företagets vd Anders Frisinger.

Orsaken till varslet är att företagets fyra största kunder den senaste tiden dragit ner sin verksamhet med omkring en fjärdel vardera, förändringar som skett de senaste två månaderna.

Jonsson & Paulsson tillverkar delar och detaljer till exempelvis truckar, hjullastare, skogsmaskiner med mera. En av deras största kunder Volvo Construction Equipment varslade för så sent som förra veckan 500 anställda i Sverige, det påverkade direkt Jonsson & Paulsson.

- Som underleverantör är vi direkt beroende av hur det går för våra kunder, om de varslar märks det hos oss, säger Anders Frisinger.

Av de 25 nu varslade tjänsterna försvinner 22 från verkstaden och 3 från administrationen. Dessutom kan ytterligare 14 personer som är inhyrda eller provanställda komma att mista sina jobb på företaget. Om två månader blir det klart vilka som får lämna företaget.

Jonsson & Paulsson omsätter 220 miljoner innevarande år och de räknar med att varslet, minskade lokalhyror och andra mindre sparåtgärder ska spara 10 miljoner kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista