Östersund

Östersund förändrar fritidsgårdar

Fritidsgårdarna i Östersund ska förändras. Nu tar kommunen hjälp av ungdomarna för att ta reda på hur dom vill att fritidsgårdarna ska se ut i framtiden.

Samarbeten med bland annat socialtjänst och idrottsföreningar kommer också att utredas, säger Benny Brovinger som är chef för de kommunala fritidsgårdarna.
- Det här blir spännande. Vi får nu se om vi jobbar på rätt sätt om vi jobbar i rätt riktning, eller är det något annat man söker för att man ska komma till fritidsgårdarna, säger Benny Brovinger.

I Östersunds kommun finns 10 fritidsgårdar och personalen på fritidsgårdarna ska prata med ungefär 100 ungdomar i upptagningsområdet - både dom som brukar gå till fritidsgården och dom som inte gör det. En av dem som redan har intervjuas är Evelin Nilsson som går i 7:an på Storsjöskolan och som brukar besöka fritidsgården Lillsjögården i Odensala.
- Jag tycker att det skulle vara öppet mer och att fritidsgården skulle vara större, säger Evelin Nilsson som går i 7:an på Storsjöskolan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista