Nöjd med lägstalönen

- Vi kom inte längre med en strejk där här gången och därför var det ett riktigt beslut att bryta strejken och sluta ett avtal. Det säger Siv Karlsson som är Kommunalarbetareförbundets ordförande i Jämtlands län.
Hon är nöjd med avtalet om lägstalön som införs i två intervaller, och som innebär 14 000 kronor för alla med utbildning eller ett års vana inom vården från april nästa år. Men mindre nöjd med att man inte fick igenom kravet om fem och en halv procent påslag till samtliga medlemmar. Nu får arbetare i vård och omsorg fem procent, övriga 2,6 procent i år. Nästa år får andra grupper inom bland annat barnomsorg fem procent medan övriga får två procent. Samtliga kommunalare får en engångssumma på 1000 kronor. Och Kommunals förbundsstyrelse har beslutat att alla som strejkade får 100 procents strejkersättning i stället för de 80 procent av lönen som är brukligt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".